Urban Incubator Located in Pittsburgh's increasingly gentrified East Liberty district, this Urban Incubator was designed to merge local new media art galleries with new tech company startups. It's green roof also serves as a gathering space for the community, esspecially the Carnegie Library next door.

Urban Incubator

Located in Pittsburgh's increasingly gentrified East Liberty district, this Urban Incubator was designed to merge local new media art galleries with new tech company startups. It's green roof also serves as a gathering space for the community, esspecially the Carnegie Library next door.

Bath House This bath house was designed as an oasis for hikers passing through New Hampshire's Crawford Notch region. The building gives the visitor the feeling of burrowing underground, before emerging again to find a beautifully framed view of Saco Lake.

Bath House

This bath house was designed as an oasis for hikers passing through New Hampshire's Crawford Notch region. The building gives the visitor the feeling of burrowing underground, before emerging again to find a beautifully framed view of Saco Lake.

Materials and Assembly These drawings were done for a variety of different projects that ranged from exploring how a wood framed building was constructed and assembled to taking an existing Oscar Neimeyer building and bringing it up to IBC and ADA standards.

Materials and Assembly

These drawings were done for a variety of different projects that ranged from exploring how a wood framed building was constructed and assembled to taking an existing Oscar Neimeyer building and bringing it up to IBC and ADA standards.

 
Grow Collective The Grow Collective project was centered in the North Side neighborhood of Pittsburgh. The challenge was to design a space that promoted urban gardening and provided the area with fresh, local produce. I centered my design around children's interaction with the plants.

Grow Collective

The Grow Collective project was centered in the North Side neighborhood of Pittsburgh. The challenge was to design a space that promoted urban gardening and provided the area with fresh, local produce. I centered my design around children's interaction with the plants.

Grow Atlas Before our grow collective project, we did extensive research into the area surrounding our site. We were broken into teams and each team created an atlas to document their research.

Grow Atlas

Before our grow collective project, we did extensive research into the area surrounding our site. We were broken into teams and each team created an atlas to document their research.

Hoop House This project consisted of designing and constructing a greenhouse that was then installed on the rooftop gardens of the David Lawrence convention center.

Hoop House

This project consisted of designing and constructing a greenhouse that was then installed on the rooftop gardens of the David Lawrence convention center.

 
Oregano Planter This short project was the first of  a semester of plant-based design projects. Each student was given an herb and had to design a hanging planter for it using shrink wrap plastic and piano wire.

Oregano Planter

This short project was the first of  a semester of plant-based design projects. Each student was given an herb and had to design a hanging planter for it using shrink wrap plastic and piano wire.

Hunt Library Parasite Before designing an addition to our campus' library, we interviewed students and staff to see what they felt the building needed. After learning that the library was lacking in collaborative spaces, I designed a series of glass orbs that were inserted into the facade of the building. These housed the collaborative spaces and brought in natural light.

Hunt Library Parasite

Before designing an addition to our campus' library, we interviewed students and staff to see what they felt the building needed. After learning that the library was lacking in collaborative spaces, I designed a series of glass orbs that were inserted into the facade of the building. These housed the collaborative spaces and brought in natural light.

Marble Mover The challenge posed with this project was to design a structure using only folded paper (and no glue) that could move a marble at least 12 inches. My spiral design was constructed out of tracks that were held together by a system of tabs. It was also highly modular and could be expanded vertically and radially.

Marble Mover

The challenge posed with this project was to design a structure using only folded paper (and no glue) that could move a marble at least 12 inches. My spiral design was constructed out of tracks that were held together by a system of tabs. It was also highly modular and could be expanded vertically and radially.

 
Span Span was our first year shop project. In teams of two, we had to design and construct a wooded system that could freely span between two boxes. The joinery had to be designed in such a way that no glue was used. We also created a set of construction drawings before building our designs.

Span

Span was our first year shop project. In teams of two, we had to design and construct a wooded system that could freely span between two boxes. The joinery had to be designed in such a way that no glue was used. We also created a set of construction drawings before building our designs.

Cube House This was the final project of our first semester and our first design project. The task was to design a summer house on Lake Erie. We looked at the relationships between the planes and the openings in the shell of the cube. We then extended these relationships to the surrounding hedges and landscape.

Cube House

This was the final project of our first semester and our first design project. The task was to design a summer house on Lake Erie. We looked at the relationships between the planes and the openings in the shell of the cube. We then extended these relationships to the surrounding hedges and landscape.

Villa Snellman Precedent Study For our first precedent study as architecture students, we were grouped into teams of three and tasked with creating a series of drawings and models of our assigned building. My team researched and studied Villa Snellman, designed by Gunnar Asplund in 1917.

Villa Snellman Precedent Study

For our first precedent study as architecture students, we were grouped into teams of three and tasked with creating a series of drawings and models of our assigned building. My team researched and studied Villa Snellman, designed by Gunnar Asplund in 1917.